Här kommer hennes recept på Borstjt:
1 bit vikål (ca 1 fjärdedel av en hel)
1 morot
2 potatisar
1 rödbeta
1 gul lök
1-2 matskedar tomatpuré
1 liten bit röd paprika
salt
1 grönsaksbuljong
Riv vitkålen i smala strimlor och koka tillsammans med potatisen som ska vara skalad och hackad i mindre bitar i mycket vatten. Riv på de stora hålen på rivjärnet morot och halva rödbetan. Hacka löken i små bitar och hacka paprikan. Stek alla ingredienserna tillsammans med tomatpurén innan de läggs i grytan.
Tillsätt andra delen av rödbetan, som ska vara riven, salt och 1 grönsaksbuljongtärning i soppan.
Låt koka ca 45 minuter. Servera med en klick gräddfil.
På bilden finns även en köttbulle i grytan. Det kan man ha som lite bonus om man vill. Bara att göra vanliga köttbullar och lägga i de också.
Inga kommentarer:
Skicka en kommentar